Krachttraining

Krachttraining bij Back2Basic

De opkomst van fitness heeft de opvattingen over krachttraining sterk beïnvloed. De termen bodybuilding, powerlifting, gewichtheffen en krachttraining worden vaak willekeurig en verkeerd gebruikt.

Toch is er een duidelijk onderscheid tussen deze disciplines; dit zijn allemaal verschillende soorten trainingen met de daarbij behorende trainingsmethoden, maar toch worden ze teveel door elkaar gebruikt ook wat betreft de trainingsschema’s. Zo worden er veel schema’s uit tijdschriften gebruikt door sporters die aan krachttraining doen maar zo’n schema is niet persoonlijk opgesteld. Dit is een veel te algemene benadering en zal niet zorgen voor resultaat!

Wanneer je door middel van krachttraining resultaat wilt behalen dan is hier veel kennis voor nodig. Er zijn teveel hobby/internet trainers aanwezig en soms zelfs werkzaam in de sportscholen en die blijven verkeerde informatie vertellen. Door het gebrek aan kennis bij dit soort trainers begint iedereen al verkeerd aan krachttraining. Het grootste deel van de vrouwelijke sporters doen cardio en de meeste mannen gaan zonder het te weten automatisch trainen zoals bodybuilders, omdat iedereen dit doet. De meeste sporters, ongeacht de doelstelling, gaan de training opdelen als bodybuilders in spiergroepen; de borstspieren met de triceps, de rugspieren met de biceps en tenslotte de schouders samen met de beenspieren, waarbij wel gezegd moet worden dat de beenspieren meestal toch overgeslagen worden!

De benen vormen je halve lichaam en bestaan uit zeer veel verschillende spieren; als je je benen intensief traint dan wordt er veel groeihormoon aangemaakt waardoor je ook veel meer resultaat zal boeken voor jouw bovenlijf! Groeihormoon die het lichaam namelijk aanmaakt wordt over alle spieren verdeeld, het is dus niet zo dat door het trainen van de benen alleen je benen sterker zullen worden. Helaas is dit bij veel sporters niet bekend en worden de benen vaak overgeslagen. Groeihormoon is daarnaast ook een belangrijk onderdeel van de stofwisseling waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet kan verbranden. En je er uiteindelijk droger, mooier en gespierder uit zult gaan zien! Train dus alle spiergroepen en niet alleen dat wat je leuk vindt of juist waar je het sterkst in bent..

Afvallen

Persoonlijke<br /> begeleiding

Vrouwen en<br /> krachttraining