VROUWEN EN KRACHTTRAINING

RESULTAATGERICHTE TRAINING VOOR VROUWEN

Als vrouwen horen dat ze “krachttraining” moeten gaan doen dan is de eerste gedachte dat ze aan de slag moeten als mannelijke bodybuilders, maar dat is helemaal niet waar: Juist door krachttraining verhoog je de stofwisseling en verbrandt je meer vet, ook in rust!

Be a badass with a good ass

Het volgen van een goede krachttraining betekend niet per definitie dat je ook moet gaan trainen als een bodybuilder. Er zijn zeer veel verschillende manieren om te trainen met gewichten maar als vrouw krijg je echt geen (mannelijke) spiermassa erbij! Het krijgen van een sterk en mooi atletisch lichaam is de meest voorkomende doelstelling en dit bereik je zeker door het trainen met gewichten, maar je moet dan wel een goed programma hebben die persoonlijk voor jouw is opgesteld m.b.t. jouw doelstelling en niet een kant-en-klaar schema uit een tijdschrift of zo’n schema die je bij de meeste sportscholen krijgt. Bovendien betekend een grotere spiermassa ook niet meteen dat je eruit gaat zien als de Hulk. Je krijgt door het vergroten van je spiermassa juist een mooier figuur, daarom is het ook zo belangrijk om goede begeleiding te hebben die is aangepast naar jouw eigen doelstelling.

Bij het lid worden bij de meeste fitnesscentra krijg je meestal een standaard trainingsschema, maar helaas is dit schema altijd vrij simpel en niet op maat gemaakt. Het grootste gedeelte van de vrouwen die in een fitnesscentrum trainen hebben dus geen persoonlijke begeleiding. Beginnen met 45-60 minuten cardio training op een lage intensiteit, daarna veel herhalingen met een licht gewicht op de buikspier-machines om vervolgens af te sluiten met nog eens honderd buikspier-oefeningen: zo zien de meeste trainingen eruit die vrouwen doen op de sportschool. Deze training zal absoluut niet zorgen voor het gewenste resultaat , maar toch trainen de meeste vrouwen op deze manier omdat ze dit advies krijgen van deze trainers. Veel vrouwen trainen in een sportcentrum om een mooier figuur te krijgen en zij krijgen dan het bovenstaande schema van de trainers met de ‘belangrijke’ mededeling dat er veel cardio oefeningen gedaan moeten worden en veel herhalingen met een heel licht gewicht om af te vallen. Deze trainers vertellen er ook nog altijd bij dat als je op deze manier de oefeningen uitvoert dan word er ook geen spiermassa opgebouwd?!

Daar is op de eerste plaats niks van waar en op de tweede plaats krijg je geen persoonlijke begeleiding waarbij rekening word gehouden met persoonlijke doelstellingen, laat staan dat er rekening word gehouden met de belastbaarheid en eventueel de blessures of klachten die er zijn of zijn geweest. Vaak haken deze vrouwen dan af omdat het naar de sportschool gaan saai begint te worden. Back2Basic probeert dat te voorkomen door jou te begeleiden en je aan het werk te zetten, zodat de trainingen afwisselend zullen zijn. Op deze manier moet je dan net dat beetje extra geven waardoor de intensiteit hoger wordt, en hoge intensiteit is hoge vetverbranding! En dat is uiteindelijk toch wat je wilt…